HİNDİSTAN CEVİZİ
Hindistan
cevizi tropikal bölgelerde yetişen bir gıdadır ve meyvesi yenir.
Her birinin kedine has
özellikleri vardır. Bu özellikleri inceleyelim
HİNDİSTAN CEVİZİ
SUYU
Hindistan cevizinin içinde
yer almaktadır. İçerdiği yüksek miktarda elektrolit, vücudunun terleme
sırasında kaybettiği, mineralleri geri kazandırır 100gram,17.4 kalori. Tatlı
bir su olduğu için şekerli yiyeceklere olan eğilimi azaltır. hiç yağ
içermemektedir. içerisinde doğal şekerler ve mineraller bulunmaktadır Bağırsak
enfeksiyonlarında ishal ve kusma ile kaybolan suya karşı kullanılmaktadır.
Ayrıca Hindistan cevizi suyunun idrar yollarında antiseptik tesir yaptığı da
bulunmuştur.Egzersiz sonrası toparlanmayı sağlamak için ve enerji içeceği gibi kullanabilirsiniz
HİNDİSTAN CEVİZİ
RENDESİ
Kurutulup
rendelenmiş Hindistan cevizi meyvesi; toz veya file olarak marketlerde yer
almaktadır.
Rendelenmiş
Hindistan, cevizi çiğ olarak bile
oldukça tatlı olduğu için genelde şekerleme tatlılarda kullanılır.
100 gr. Hindistan cevizi rendesi 88 kalori
içermektedir. çok iyi bir potasyum magnezyum, çinko, bakır, demir ve B vitamini
kaynağıdır Tatlılar, süs amaçlı kullana
bilirsiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
Hindistan
cevizi doğrudan süt veren bir meyve
değildir.bu süt rendelenmiş beyaz meyvesinin suyla karıştırılması ve
bekletilmesi ile elde edilir. Sonuçta krema kıvamında yoğun
bir süt
elde edilir sonuçta krema kıvamında
yoğun bir süt elde edilir. 100 Hindistan cevizi sütü 227,5
kaloridir İçeriğinde %53,9 su % 34,7 yağ ve %3,6 protein %6,6 karbonhidrat ve %
1,2 mineral bulunmaktadır.
Kahvenize ekleyeceğiniz süt yerine tercih edebilir veya kahvaltıda tahıl gevreğine ekleye bilirsiniz
HİNDİSTAN CEVİZİ ŞEKERİ
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Hindistan
yağının %90,ı doymuş yağdan oluşmaktadır 1 çorba kaşığı 117 kaloridir 100
ise 869 kaloridir Yapılan
araştırmalarda toplam kolesterol , düşürür.. Bizi Takip Edin

Tweetle

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder