2.10.2013

sağlık hindistan



HİNDİSTAN CEVİZİ
Hindistan cevizi tropikal bölgelerde yetişen bir gıdadır ve meyvesi yenir.
Hindistan cevizinin; suyu, sütü, yağı, şekeri, rendesi gibi birçok formu bulunmaktadır.
Her birinin kedine has özellikleri vardır. Bu özellikleri inceleyelim











HİNDİSTAN CEVİZİ  SUYU  
Hindistan cevizinin içinde yer almaktadır. İçerdiği yüksek miktarda elektrolit, vücudunun terleme sırasında kaybettiği,  mineralleri  geri kazandırır 100gram,17.4 kalori. Tatlı bir su olduğu için şekerli yiyeceklere olan eğilimi azaltır. hiç yağ içermemektedir. içerisinde doğal şekerler ve mineraller bulunmaktadır Bağırsak enfeksiyonlarında ishal ve kusma ile kaybolan suya karşı kullanılmaktadır. Ayrıca Hindistan cevizi suyunun idrar yollarında antiseptik tesir yaptığı da bulunmuştur.Egzersiz sonrası toparlanmayı sağlamak için ve enerji  içeceği gibi kullanabilirsiniz

HİNDİSTAN  CEVİZİ RENDESİ
Kurutulup rendelenmiş Hindistan cevizi meyvesi; toz veya file olarak marketlerde yer almaktadır.
Rendelenmiş Hindistan,  cevizi çiğ olarak bile oldukça tatlı olduğu için genelde şekerleme tatlılarda kullanılır.
 100 gr. Hindistan cevizi rendesi 88 kalori içermektedir. çok iyi bir potasyum magnezyum, çinko, bakır, demir ve B vitamini kaynağıdır  Tatlılar, süs amaçlı kullana bilirsiniz. 


HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
Hindistan cevizi  doğrudan süt veren bir meyve değildir.bu süt rendelenmiş beyaz meyvesinin suyla karıştırılması ve bekletilmesi ile elde edilir. Sonuçta krema kıvamında yoğun
bir süt elde edilir sonuçta krema  kıvamında yoğun bir süt elde edilir. 100 Hindistan cevizi sütü  227,5 kaloridir İçeriğinde %53,9 su % 34,7 yağ ve %3,6 protein %6,6 karbonhidrat ve % 1,2 mineral bulunmaktadır.
 Kahvenize ekleyeceğiniz süt yerine tercih edebilir veya  kahvaltıda tahıl gevreğine ekleye bilirsiniz




HİNDİSTAN CEVİZİ ŞEKERİ
Palmiye ağacı çiçeklerinin nektarlarından üretilen üretim Hindistan cevizi şekerine; Hindistan cevizi şurubu da,.Saf olduğundan emin olmak için marketten satın alırken üzerinde %100 ibaresi bulunmasına dikkat edilmelidir. Tatlı,  yapımından beyaz şeker yerine kullanılabilir. çay ve kahveye aroma amaçlı eklenir,Yoğun tadından  ve kalorisinden ötürü yiyecek ve içeceklerde düşük miktarda tercih etmelisiniz. 



HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan yağının %90,ı doymuş yağdan oluşmaktadır 1 çorba kaşığı 117 kaloridir 100
ise 869 kaloridir Yapılan araştırmalarda toplam kolesterol , düşürür










Widget for Blogger by blogokulu.blogspot.com/a>


.. Bizi Takip Edin
Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder