16.03.2013

ŞİFALI BİTKİLER 2-




DOĞANIN   MUCİZESİ   ISIRGAN  TOHUMU  TEK  BAŞINA  ŞİFA KAYNAĞI
Isırgan   Tohumu   Özellikle  Son yıllarda  Vücut  direncini   artırmak  Amacıyla
Astım,  Romatizma, Böbrek  iltabı    Gibi  hastalıklarda  Doğal  tedavi  amaçlı
kullanılmaktadır  Romatizmal   ağrıları  Dindirici, İdrar   söktürücü  Ateş  düşürücü
Bağırsak  parazitlerini  öldürücü  Cinsel   gücü artırıcıdır .
Her  insan  Yılda  bir  kaç  defa  Yapacağı  Isırgan  Kürü  ile  vücudunu  ve  bazı
organlarını   arındırmış  aynı  zamanda   bir çok  hastalığa  karşı  kendini  korumuş
olur.















KANSIZLIK  İÇİN  DEMİR  DEPOSU   ISIRGAN   TOHUMU 
Isırgan  bol miktarda demir  ihtiva ettiğinden  dolayı Anemi  kansızlık
Rahatsızlığı   yaşayanlar  için bulunmaz  bitkidir  Isırgan  tohumu  aynı
zamanda  kanı temizleyici  kök  hücrelerini   onarıcı  özelliği  mevcuttur
KULANIM  ŞEKLİ 
Sabah  ve  akşam  aç karnına öğütülmüş Isırgan tohumu  aynı miktarda
bal  ve ya  pekmezle  alınır   Böbreklerdeki  kum  ve  taş  için  kum
 ve taş için  1  litre  kaynar  suya   2  tatlı  kaşığı  öğütülmüş  ısırgan
tohumu  ilave  edilir   10 dakika  bekletilir   Günde  3  bardak  içilir
KETEN  TOHUMU  KOLESTEROLÜ  DÜŞÜRÜR 
Keten  tohumu  Omega  3  ve  Omega 6 yağ   asitleri  içerir  Keten tohumu
yaşlanmaya  bağlı olarak  ortaya  çıkabilecek  hastalıklara  yakalanma
riskini  azaltır   Keten  tohumu  kilo  vermede  yardımcı   olabilir .
Ancak  zayıflamak için   keten tohumu  az  miktarda  tüketilmelidir.









YARARLARI 
Mide  ve  Bağırsak  sorunlarını  giderir  Bağışıklık  sistemini  güçlendirir
Kalp ve  damar  hastalıklardan  korur   sinir  sistemini   sağlamlaştırır.
 hafızayı   kuvvetlendirir    öksürüğe   fayda  sağlar.
Egzama   ve  sedef  hastalığına   şifa  olur .
TÜKETİMİ 
Kolesterol   için  Aç karnına   günde  iki  kez  1  tatlı  kaşığı yenir  kilo
vermek  için  bal  ve  macun yapılıp   günde  2  defa  yenir

BALIK  YAĞI   HAPI
Balık  Yağı  Hapı  taze  karaciğerinden  elde  edilir  Bileşiminde Morrhuik
Palmitik  Butirik   asit  esterlei   ve glisero  fosforik  asitlerin   Ca   Mg  ve
 Na  tuzları   bulunur.
Balık  yağının   gramında   600  Ünite A  vitamini   ve 85  Ünite  D vitamine
mevcuttur..










KULLANIM  ALANLARI 
1- Kemik  hastalıklarına.
2- Genel  zayıflık.
3- Kronik  romatizma.
4- Gece  körlüğü.
5-Gelişmeyen  çocuklarda.
6- Raşitizm.
7- Beslenme   bozuklukları.
KULLANMA  KULLANMA   KILAVUZU 
Yetişkin  Kişilerde  Günde  2  veya  4  Adet  Çocuklarda  1 veya  2  Adet  yemeklerden
sonra  tok  karına kullanabilir  hamile  bayanların  doktor  gözetiminde  kullanılması  gereklidir
 NOT 
Serin   yerde muhafaza  ediniz.

 NAR  EKŞİSİNİN  MARİFETLERİ 
1-  Kan   şekerini  düşürür.
2- İdrar  söktürür.
3- Bağırsak  kurtlarını  temizler.
4- İshali   keser.
5-İştah   açıcı   Özelliği    vardır.
6-  Mide  bulantısını   giderir.
8- Ağız  yaralarını   iyileştirir.
9- Mide   iltihabını  tedavi   eder.
10-  Mideyi   kuvvetlendirir.
11- Hazımsızlığı   yok  eder.
12- Diş  etlerini  güçlendirir.
13- Susuzluğu   giderir.
14- Kalp   çarpıntasına   ilaçtır.
15-Yaralara   sürülürse  iyi  eder.
16- Tansiyonu  düşürür.
17- Kolesterolu    dengeler.
18- Kalp  damarlarını  açar.
19-Fazlası   kabız  yapar.



KETEN  TOHUMU  YAĞININ  FAYDALARI 
Kolesterol   trigliserit  seviyesini  düşürür. 
Mide  bağırsak  sorunlarını  giderir. 
Menopoz döneminde  yararlıdır. 
Kemikleri güçlendirir. 
Bağışıklık sistemini . 
Yüksek tansiyonu  düşürür. 
Hafızayı  kuvvetlendirir.
Kan şekerini   dengeler. 
Romatizmal hastalıkları  önler. 
Yaşlanmayı  geciktirir. 
Sinir  sistemini  rahatlatır. 
Egzama  ve  sedef hastalıklarında  kullanılır. 
Solunum yolu  hastalıklarında  olumlu  etki  yapar. 
Ruhsal  bozuklara  iyi gelir. 
Ağız ve  diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir. 

ÇÖREK OTU   YAĞININ FAYDALARI. 
Mikrop  virüs  mantara karşı   etkisi  vardır.
İfraz  boşaltıcı  özelliği bulunur. 
Solunum borusunu  genişletir. 
Kansere karşı  koruyucu etkiye sahip. 
Kan şekerini  düzenler. 
Yorgun luğu  alır   zindelik verir. 
Damar  hastalıklarını    önler. 
Cinsel gücü  artırır. 
Hazmı  kolaylaştırır. 
Vücuttaki zehiri  süzerek atar. 
İdrar söktürücü   özelliği  safraya  iyi  gelir. 
Yaraların çabuk  iyileşmesine  katkıda  bulunur. 
Savunma  sistemini  dengeler. 
Hormon sistemini   güçlendirir. 
Ruh   halini  sağlamlaştırır
Ses kısıklığını tedavi  eder. 
 Öksürüğe  iyi    gelir.

BİRBİR DERDE DEVA KEFİR
Mikrobik Enfeksiyonlara   Karşı  Direnç  kazandırır.
Stres Azaltır.  Sakinleştirir  Sinir  sistemini  Güçlendirir. 
Uykusuzluğu ve  sinirsel  deprosyonu  ortadan  kaldırır . 
Serinletici   Aroması  ile  kronik yorgunluğu  giderir. 
Damar  sertliği  ve  kas kasılmalarını   önler  yüksek  tansiyonu düşürür. 
Kolesterolü   dengeler  kanı  temizler   karaciğer rahatsızlıklarını . 
iyileştirir  Cilde  sürülürse  güzelleştirir  ve  parlaklık kazandırır . 
Egzama ve  benzeri hastalıklara  iyi gelir   yara  ve yanıkların  hızlı  iyileşmesi
ni  sağlar idrar  yolu  iltahaplarını  vücuttan  atar   mide ve bağırsak  rahatsızlıkları
nı  tedavi  eder safra kesesi  ve böbrek hastalarına  şifa  olur  sindirimi düzenler. 
hazmı   kolaylaştırır  kilo  almayı  önler  sağlıklı diyet için  idealdir. 
Kemikleri  güçlendirir  kasları  sıkılaştırır  vücuttaki  zararlı  maddeleri . 
atar   yaşlanmayı   yavaşlatır  menopoz  dönemindeki  riskleri  azaltır . 
hücre  yenilenmesine   büyük  oranda  katkı  sağlar   Kemoterapi tedavisinde 
 yardımcı olur Kanseri  önleyici  etkisi   olduğu bilinmektedir  beyne enerji  verir. 
zihinsel  gelişim   sağlar ülser,  kolit,  verem,  astım,   bronşit, iştahsızlık,  
alerji , uykusuzluk, sinirsel, deprosyon  ishal kabızlıklarının tedavilerinde
yardımcı  olan  eşsiz  şifa  kaynağıdır kaynağıdır. 
A- D- E- B1- B2- B12-  K- PP   Vitaminleri  ile  kalsiyum  magnezyum 
 fosfor, flor selenyum  minarelleri  dengeli  ve sentez  sadece kefirde  oluşur.
tüketiminde   sınır yoktur  dilediğiniz  kadar  içiniz 100<<  doğaldır    hiç  bir  katkı  madedesi
içermez  pastörize inek   sütü  ve  kefir  kültürülden  oluşur. 
KEFİR   HAZIRLANIŞI 
1 Litre  poşet sütü kaynatın  süt  ılık  konuma geldiğinde  kavonozda   kefir   mayasının . 
tümünü   tencereye  boşaltıp  karıştırın  sonra   tencerenin   kapağını  kapatıp  üzerine 
bezle  örtün   hazırlanan  mayayı   12  saat sonra  açıp  yoğurt  haline  gelen  kefiri 
afiyetle içiniz kavonozla  kefiri ayırıp    buzdolabında  saklayın  sonra  ihtiyaç  duyduğunuzda

 tekrar kefir hazırlayınız   NOT.. Kefir   katı  ve  sıvı  olabilir  katı   ve sıvı  olabilir. 
katı ve  sıvı  olmasının   hiç bir önemi  yoktur. 













ÜZÜM  ÇEKİRDEĞİ  VÜCUDU  DIŞ ETKENLERE  KARŞI  KORUYAN 
SAĞLAM  BİR   KALKANDIR. 
Yapılan    Son  araştırmalar   Üzüm  çekirdeğinin  100<< 90  Oranında . 
PROAN   HOCYANİDİN   Yani   bilinen  En  kuvvetli    ANTİOXİDANT
İçerdiğini   göstermiştir.  O Kadarki  Antioksidan  etkisi  Betakaroten 
ve  Selenyum  dan  bile  daha  fazladır  E  Vitaminden  50  kat   C Vitamini 
nden    ise  20 kat   daha   fazla   Antioksidan   etkisi  vardır.  bilindiği  gibi 
antioksidonlar İnsanların      uzun  ve sağlıklı    bir   ömür sürmelerini  sağlar. 
Kalp ve   damar hastalıklarının  önlenmesinde  Kanser, Aidis 
Hepatit  B- ve Hepait  C-  gibi  bulaşıcı  Hastalıklara karşı  vücudun . 
korunmasında  Beyin   aktivitesinin  korunarak  Alzheimer  Parkinson 
unutkanlık  ve  benzeri  hastalıkların  önüne geçilmesinde . 
yaşlanmanın geciktirilerek  vücut Aktivitelerinin  görme. 
işitme cinsel  perfonmansın  korunması  hatta  Attırılmasında 
Cilt sarkması   yüzdeki  ve ciltteki  kırışıkların  giderilmesinde
Saç  dökülmesi ve  beyazlamasının geciktirilmesinde şeker . 
hastalığı  kolestrol   yüksek  tansiyona  karşı  korumada . 
Kemik  dokusunun   konunarak    romatizma  Romatoid. 
Arttrid   gibi   hastalıkların   önlenmesinde kansızlığın gideril. 
mesinde  Soğuk algınlığı   grip ve nezle gibi hastalıklardan . 
korumada  Alerji  astım   nefes darlığı   gibi  hastalıklardan 
korunma da Alerji  astım  nefes darlığı  gibi problemli  hastalıkların 
önüne  geçilmesinde de çok  faydalı olacaktır  özetle . 
ÜZÜM   ÇEKİRDEĞİ  İçerdiği  çok yüksek  orandaki  Antioksidan 
lar  nedeniyle yaşlanmayı   yavaşlatır ve geciktirir. 

KEÇİ  BOYNUZU   TOZU 
İştah  açar. 
İshali  keser. 
Fazlası  kabızlık  yapar. 
Öksürük  için  faydalıdır. 
Kemik  erimesine karşı  ilaçtır. 
Astım ve   bronşite şifa  olur. 
Vücuda  kuvvet  verir. 
Kemik  yapısını  güçlendirir. 
Vücudun   direncini  artırır. 
Kan   yapar kanı  sulandırır. 
Çocukların  altını   ıslatmalarını keser. 
Cinsel gücü  artır.
Böbrek  rahatsızlıklarını   ortadan  kaldırır. 
Çocukların  gelişiminde  çok  etkilidir. 
Mayasır ve  Egzama için  ilaçtır. 
Tansiyonu  düzenler . 
Sinirleri yatıştırır. 
Kolestrolü  düşürür. 
Kalbi  rahatlatır. 
Karaciğeri  kuvvetlendirir. 
Sirkeyle beraber  karıştırılıp  krem olarak  sürülürse siğilleri 
tedavi eder. 
HAZIRLANIŞI 
1Bardak  Sıcak  su  ve ya  sütün  içerisine . 
1 Çay  kaşığı  keçi  boynuzu tozu  ilave  edip içilebilir. 

ROMATİZMA  SETİ  VE KREMİ 
Kekik  yağı. 
romatizma  seti  kremi
Defne gar yağı. 
Alabalık yağı. 
Karanfil yağı. 
Pelesenk  yağı. 
Susam  yağı. 
Sarımsak  yağı. 
Portakal  yağı. 
Gliserin yağı. 
 Çam   terebentin. 
Biberiye  yağı. 
Okaliptüs  yağı. 
Hardal   yağı. 
Kafurun  yağı. 
Mevcut  yağların karışımı  üç yıldız  set ve ya  krem ağrı  olan bölgeye. 
günde bir defa parmak uçları  ile masaj  yaparak  sürülür.



UZAMİX BOY  UZATMA TOZU
0- 20  Yaş  arası  insanlarda  boyun kısa sürede uzamasına yardımcı
olur boy uzaması  20 yaşın  altında olanlarda 1 Ay  gibi  kısa sürede
gözlemlenir 20 İle  25 yaş  aralığında  olan  kimselerde  uzama olabilir. 
ancak  kesin değildir  20 yaş üzerinde  olanlar uzamix ten  faydalanmak
için 3 ila   6 ay süre kullanmalıdır  uzamix  kullanan  kimseler kas eklem 
yerlerinde  hareketlik  hissederse  büyümenin  başladığı na işarettir. 
içerik harnup unu  yulaf unu  keten  tohumu  karanfil,  tozu, tarçın tozu. 
siyah üzüm  çekirdeği. 
TÜKETİMİ  
6  Yaşından  küçükler günde  3 defa tok karnına. 
1 çay   kaşığı yemeli  6 yaşından  büyük olanlar. 
günde 3 defa  tok karnına  1 çay  kaşığı yemelidir. 
lavanta 
andız kökü 
papatya  çiçeği 
ŞİFALI  BİTKİLER
Andız  kökü. 

Papatya,  kimyon. 
Lavanta, arapsaçı. 
Civan perçemi  susi. 
Pelin  otu maydonoz. 
Rezene, kekik
Regl   söktürücü






ANNE SÜTÜ 
SÜTÜ   ARTIRICI   BİTKİLER
anason 

Anason. 
Tatlı  badem. 
badem  yağı 
yer elması 
tahin  helvası 
susam 
Mercimek.  Yer elması
Tahin helvası susam 



sahtere   bitkisi 
aslan  pençesi 
İŞTAH  AÇICI  BİTKİLER 
Aslan  pençesi  papatya. 
ardınç   tohumu 
Andız kökü, maydonoz. 
Sahtere, kök  boya. 
pelin   otu 
Centiyane  şerbetci  otu. 
Portakal,  aslandişi zencefil, ardınç tohumu pelin, otu greyfurt. 
zencefil  

aslan  pençesi 




İSHALİ  KESEN  BİTKİLER
 Arapçası . 
frenk    üzümü  yaprağı 
arap  saçı.
keçi  boynuzu 
Aslan  pençesi . 
Keçi  boynuzu. 
Frenk  üzümü yaprağı. 
Meşe  kabuğu  havuç. 
Kuşburnu çilek  kökü. 
Nar kabuğu kayın mersin meyvesi


nar  kabuğu 
meşe  kabuğu  havuç 
ceviz kabuğu arpa unu sinir otu pirinç altın baş otu  ayva üvez.












Widget for Blogger by blogokulu.blogspot.com/a>


.. Bizi Takip Edin
Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder